Nabewerken

Alle producten van ferro en non-ferro materialen, zoals staal, rvs en aluminium, kunnen wij nabewerken. Ons machinepark is hierop ingericht en dus zijn alle gangbare technieken beschikbaar. Denk aan metaalbewerkingen als zagen, afbramen, naslijpen, optrompen en verjongen.

Slijpen

Vaak is nabewerken nodig na het laswerk. Bijvoorbeeld om lasrupsen na te slijpen en zo een glad oppervlak te krijgen. Maar ook andere werkstukken kunnen beschikken over een ruw oppervlak. Wij hebben verschillende slijpkorrels voor elke gewenste gladheid. Dankzij een kleine korrel en een goed gebalanceerde slijpschijf, leveren we producten met een nauwkeurig, glad oppervlak.

Afbramen

Tijdens het koud bewerken van metaal, kunnen scherpe, opstaande randen ontstaan. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het stansen of vijlen van metaal. Ook kan dit zich voordoen wanneer iets op lengte wordt gemaakt door het middel van zagen met een afkortzaag. Deze randen, ook wel bramen genoemd, halen we vakkundig weg door het afbramen. Dit afbramen doen we met elektrische slijpmachines en geeft gladde randen als resultaat.

Optrompen en verjongen

Tot het vakgebied van Jansen Buigservice B.V. behoren ook buisbewerkingen. Dit kan nodig zijn wanneer twee buizen aan elkaar moeten worden gekoppeld. Bijvoorbeeld bij metalen frames en pijpverbindingen. Een buiseind kan wijder worden gemaakt door het optrompen, waardoor deze over het einde van de andere buis past. Een andere methode voor het verbinden van twee buizen met een gelijke diameter, is door het verjongen van een buiseind.

Omdat we alle technieken voor het nabewerken van metaal in huis hebben, leveren we gemakkelijk een compleet eindproduct. Graag denken we met u mee, neem contact op!

Offerte aanvragen?

Neem direct contact met ons op