Buigen van Ø 4 mm t/m Ø 114 mm

Metaal buigen vereist niet alleen hoogwaardig gereedschap, maar ook ervaren vakmensen. Wij bieden professionele metaalbewerking voor zowel kleine als grootschalige projecten. Met moderne machines, zoals de Dynobend Combi 76 en computergestuurde doornbuigmachines, kunnen we driedimensionaal buigwerk uitvoeren voor buizen tot Ø 114 millimeter.

  • Buigen van Ø 4 mm t/m Ø 114 mm

  • Staal, RVS, aluminium en koper

  • Kokers, profielen, massief en ovale buizen

  • Buigen en walsen kan gecombineerd worden in 1 machine

Buigen van Ø 4 mm t/m Ø 114 mm

Buigen is dé kernactiviteit van ons bedrijf. Dankzij ons moderne en uitgebreide machinepark kunnen wij metaal en RVS buizen met een doorsnede van 4 tot en met 114 millimeter in bijna elke gewenste vorm buigen. Bochten van meer dan 180 graden en vierkante profielen behoren hierbij tot de mogelijkheid, evenals kokers en ovale buizen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Voordelen buizen buigen

Door metalen buizen te buigen is het minder vaak nodig om onderdelen te lassen. Dit reduceert het aantal laspunten, wat de duurzaamheid en kracht van het product positief beïnvloedt. Ten slotte zorgt het buigen van (RVS) buizen ervoor dat u minder betaalt voor uw producten. Zeker in vergelijking met andere bewerkingsmethodes, zoals lasbochten.

Toepassingen van buizen buigen

Buizen zijn zowat een standaard element bij het produceren van allerlei producten: van medische apparaten tot meubels, koelspiralen en meer. Hierdoor zijn onze eindproducten bruikbaar in tal van sectoren, zoals de auto-industrie (automotive), bouwsector, meubelindustrie en meer.

Professionele metaalbewerking

Metaal buigen met gereedschap van kwaliteit is een goede eerste stap, maar het is natuurlijk vooral belangrijk dat dat buiggereedschap door de juiste handen gehanteerd wordt. Bij ons kunt u rekenen op een professionele aanpak bij elk werk, of het nu gaat om het buigen van kleine metalen buizen of een grootschalig project met honderden (RVS) buizen of kokers.

Onze moderne machines

De nieuwste full service machines maken dit driedimensionaal buigwerk mogelijk. Zo werken wij onder andere met de Dynobend combi 76. Een buig- en walsmachine die geschikt is voor buizen tot een diameter van 76 millimeter. Uniek aan deze machine is dat het in één buigcyclus meerdere bewegingen combineert. Bijvoorbeeld het doornbuigen en vrije radius buigen. Naast deze Dynobend Combi 76, werken we met computergestuurde doornbuigmachines met een capaciteit van Ø 10 tot en met Ø 114 millimeter.

Rembrandt C buigmachine

Rembrandt C buigmachine: Of het nu om het buigen of walsen van buizen gaat, dan kan dit moeiteloos in één gereedschap worden gecombineerd. De Rembrandt C combi buigmachine is geschikt voor het buigen met of zonder doorn. De buigmachine is volledig servo aangedreven, zo is hij volledig up to date met de huidige machine standaarden. Gecombineerd buigen en walsen in één gereedschap is mogelijk door het verticale klemsysteem. Door de eenvoudige gereedschap set-up ontstaat er dan ook geen onnodig tijdverlies aan niet productie gerelateerde activiteiten.

Buigblokken

Jansen Buigservice is er ook voor verspanende technieken. Zo hebben wij de capaciteiten om eigen buiggereedschappen te maken. Het kan immers voorkomen dat er geen geschikt buigblok aanwezig is. Waar elders eerst dure materialen moesten worden aangeschaft, maken wij het wel direct mogelijk doordat we de gereedschappen zelf kunnen maken. Neem voor alle mogelijkheden, wat betreft frezen of andere verspanende technieken, contact met ons op.

Buiggereedschap

Bekijk hier het overzicht van onze gereedschappen.

Vraag een offerte aan

Heeft u vragen of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.