Poedercoaten

Bij poedercoaten wordt er een laagje poederlak aangebracht over een voorwerp wat daarna verhard wordt in een oven. Het aanbrengen van deze laag verlengd de levensduur van een object. Poedercoaten is een soort vorm van verfspuiten en gebeurd met speciale spuitmachines. Poedercoaten kan voor veel verschillende doeleinden worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan het coaten van staalconstructies, straatmeubilair of autovelgen.
  • Verwerkingscapaciteit is 1,60 x 2,5 x 5 meter

  • Mogelijk in alle standaard RAL-kleuren

  • Stralen en ontvetten

  • Standaard 2 laags grondlaag en aflak

Voordelen van poedercoaten

Poedercoaten zorgt voor een mooi kleurbehoud. De coatinglaag zorgt voor een strakke afwerking van het product. Een laag van poedercoating beschermd bovendien tegen weersinvloeden, zonlicht, slijtage en krassen. U heeft keuze uit prachtige kleuren en metallic- en structuureffecten. Een groot aantal RAL-kleuren hebben we op voorraad, neem voor specifieke kleuren contact met ons op.

Eigenschappen van poederlak

Poederlak is waterproof en slijtvast. De lak gaat corrosie en slijtage door invloeden van buitenaf tegen. De lak beschermd tegen alles wat een voorwerp aan kan tasten. Dit is een groot voordeel als een voorwerp intensief wordt gebruikt en elke dag wat te verduren krijgt. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Stralen en poedercoaten

Een product dat is behandeld met een poedercoat, vereist niet alleen minder onderhoud, maar is ook nog eens krasvast en vochtresistent. De poederlak laag biedt dus een goede bescherming tegen aantasting van het metaaloppervlakte, zoals corrosie. Naast het aanbrengen van een poedercoat, kunnen wij producten ook stralen. Dit is de beste manier voor het verwijderen van roest. Het stralen zorgt voor een schone, ruwe ondergrond die perfect is voor een poedercoating.

Onze werkwijze

Wij hebben we een eigen oven en spuiterij. Alle producten kunnen wij dus meteen voorzien van een sterke poederlak in onze poederlakstraat. Hierdoor werken wij snel en efficiënt. De maximale afmetingen voor producten, onze verwerkingscapaciteit, is 1,60 x 2,5 x 5 meter. We kunnen zowel grote reeksen als enkele voorwerpen aan. Er wordt altijd nieuw en schone poeder gebruikt. De verwerkingstijd is kort doordat we alles in huis hebben om snel te kunnen werken. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Vraag een offerte aan

Heeft u vragen of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.